ThetaHealing® e…

Toва е техника за дълбока трансформация чрез медитация – много лесна и бързо се усвоява от всички. Тя отваря нашите психични способности, разширява нашия мироглед и интуиция, улеснява нашия живот и внася в него ентусиазъм. Като че ли се повдига един воал. Казвам воал, защото много от тези способности ние сме усещали понякога, но много често не сме им обръщали особено внимание или дори сме ги отхвърляли като фантазия.

„Дали животът е такъв, какъвто си го направим? Или всичко е предoпредeлено и ние нямаме друг избор, освен да живеем, без да можем да избираме съдбата си?  На този свят има милиони хора, които вярват в идеята, че житейският път е предопределен и не може да бъде променен…За тези от нас, които отказват да следват нишката на съдбата, която се изприда, без съгласието на душата, тази философия е неприемлива. Ние приемаме, че сме материални същества, но знаем, че това е малка част от нас. Ние настояваме, че по-голямата част от това което сме,  е духовно по природа и не се диктува от съдбата. Нека най-напред изясним идеята за реалност. Според общоприетото мнение, реалността е физическа, а духовните аспекти са илюзия. Но какво ще стане ако обърнем “ медала от другата страна“ и заявим точно обратното – че единственото реално нещо в битието е духовното, а материалното е илюзия? Ами ако си мислим, че сме тук само, защото нашите убеждения ни задържат тук? Ако тъкмо материалното е илюзия, от това следва, че реалността на духовното може да променя тази илюзия.  Ако можехме да видим истинската, безпределна същност на душата, идеята за проявлението в материалния свят нямаше да ни се струва толкова невероятна.“ В. Стайбъл

Тази техника не е свързана е никоя религия, по скоро обединява хората от различните религии, раси, възрасти, полове, цвят на кожата.Тя се подчинява на законите на квантовата физика, епигенетиката. Основна роля играе ролята на Наблюдателя, който привежда промените в материалната реалността.

Тета на старогръцки означава Душа. Състоянието Тета дава възможност за контакт с Енергията на Вселената, енергията на Създателя, Безусловната любов. Тогава думите стават силни.

Какво казват хората за ThetaHealing®

След семинара на всички участници се случват прекрасни неща. Първото нещо е подобряването на съня. Той става спокоен и дълбок. Изчезва нервността. Cтресът в ежедневието се отдалечава, поради различното отношение към ситуациите. Трудните ситуации се посрещат по нов начин – наблюдавайки околния и вътрешния си свят осъзнато.  Творчески се намира нестандартно решение на проблемите.

Хората, които преминават базовия и курса за напреднали,  казват, че  усещането  за благополучие в живота им се зарежда положителнo във всеки аспект. Появява се вяра, че в живота им могат да се случат чудесни неща. Животът очаква нашето сърце, разум,  душа и тяло да се отворят, за да може да потече през тях и да внесе  повече радост. Други пък разказват, че курсовете са им помогнали да осъзнаят тяхната уникалност.  Безкрайните възможности, които се откриват, след като осъзнаят, че градят, изграждат реалносттa. Ние сме творците на нашия живот.

Други пък казват, че се подобряват отношенията  им с околните – роднини, приятели и колеги  и преоткриват света около тях.  И светът се превръща  в свят, изпълен  с възможности. Някои преоткриват Бога, Бога в себе си. Разбирането и осъзнаването, че винаги можем да сме в контакт, е едно неповторимо изживяване.

Много хора се доближават до ThetaHealing ® с желанието да си върнат здравето. Но когато преминат семинара откриват  възможността да видят събитията по-ясно, разбират как е възможно да се променят, причините, поради които са стигнали дотам. И най-ценното  е, че поемат отговорността за живота си в собствените си ръце и  стават архитекти на собствената си съдба.Най-силното изживяване е проявлението в ежедневието чрез мислите. Те стават реалност.

Ваяна Стайбъл

V_Stibal-Theta-Foto2-Copy-200x300Когaто чух за първи път за Ваяна, имах желанието да се срещна с тази удивителна личност. През 2014 година разбрах, че ще дойде в Италия. Веднага реших да отида да се запозная, лично. Когато влязох в залата, където тя представяше ThetaHealing ® и се прoвeждаxа инструкторските курсове, се почувствах обгърната от вълна – спокойствие и хармония, жуженето в залата приличаше на шума на природата, когато има лек ветрец. Ваяна беше на подиума и говореше за ThetaHealing ®. Усещаше се нейният плам, който беше тих, като жарава в огъня, който те топли, но не те изгаря. Бях вдъхновена от нейното присъствие, бях пленена от нейния плам. Усетих залата като едно цяло, имах чувството, че сме едно. Това усещане се повтаря всеки път, когато съм на семинар при нея. Тя разнася този пламък в много страни по света – 25 засега, но той продължава да се разраства.

Творческа личност, вечно търсеща, насочена с любов към хората, към майката земя. Колкото повече хора приемат промяната и заживеят в хармония с природата, повече се създава вълна от безусловна любов, колкото повече хора осъзнаят собствения си потенциал – толкова повече ще живеят свободни, щастливи, реализирани. Ще открият своите творчески способности, ще ги употребят, ще сътворят НОВА РЕАЛНОСТ.

 „Едно от най-прекрасните неща, които открих в процеса на работата си с клиентите беше, че ние държим ключовете към здравето си, към тялото си, към жизнеността си. Информацията, която получавах, помагаше на хората да променят мигновенно системите си на убеждения, въз основа, на които вземат решенията си. Това са нагласи, програми, които сме научили или получили от детството си и от други свои аспекти. Някои от тях се предават от поколение на поколение.Работата с убежденията ще Ви позволи да направите живота си такъв, какъвто го искате за себе си, защото е вярно, че ние създаваме собствената си реалност и че всички сме свързани с Бог“. Ваяна Стайбъл

https://www.youtube.com/Discover ThetaHealing®

Можете да прочетете повече за нея:http://www.thetahealing.com

Енергията на Всичко Което Е

Интелигентно Екстраневронно Съзнание, Творческата Енергия, Eнергията на Безусловната Любов, на Твореца, на Създателя, това са синоними, с които можем да наречем тази енергия, до която се докосваме, ще се докоснем, ще разберем, с която ще влезем в контакт, която ще експериментираме, която Е  била винаги, ще бъде винаги, независимо дали я осъзнаваме, усещаме и разбираме. Ще говорим за тази енергия, която е във всяко нещо от Вселената, която познаваме и тази, която не познаваме, тази, която усещаме и тази, която не усещаме, за тази, която виждаме и тази, която не виждаме.Ние самите сме част от нея и тя е в нас.Астрофизиците казват, че успяват да наблюдават 5 % oт Bcелeнaтa, другата част –  95%,  все още не е позната. Психолозите казват, че нашият живот се ръководи от  5% съзнание и 95% от подсъзнанието. Ще говорим,  ще експериментираме с енергията на планнините, земята, кристалите, на растенията и на цветята, с тази на хората и животните, с фините енергии на невидимия свят, с енергията на Всичко Което Е…

Ще живеем, създавайки нова реалност, нов микросвят ,радостта, спокойствието и душевният мир ще са част от този микросвят.
Тази енергия ще експериментираме на принципите на квантовата физика. Ще навлезем в квантовата реалност, която ще изграждаме постепенно, оставяйки старите разбирания и ограничения, които носим, които излъчваме, чрез които градим неосъзнато нашата реалност.Ще осъзнаем енергията на мислите, силата на думите, ще опознаем и емоциите, оставяйки ненужните и ще експериментираме нови. Ще се докоснем до Творческата сила, ще я опознаем, ще експериментираме съ-създавайки, ще сме създатели на живота си. Ще бъдем на първо място в живота си.Ще станем осъзнати наблюдатели, и по този начин ще влизаме в синхрон с новото, кoето желаем. Радостта ще стане част от нас, ще сме спокойни, творчески личности, ще поемем отговорност за това, което сме създали, което създаваме. Раят е тук и сега, на прекрасната Майка земя, в прекрасното време, което живеем.

Отворете сърцето за тази енергия, тя прави чудеса. Oставете страховете, приемете безусловната любов да ви води усетете, че сте част от нея!

 

Мозъчните вълни

Нашият мозъk е в непрекъснато движение, излъчва вибрации с различни честоти. Тези честоти регулират мозъчната дейност и оттам регулират процесите в тялото.

ВЕТА

Ако ние сме будни, говорим, четем, вършим каквато и да е съзнателна активна дейност, нашият мозък излъчва ВЕТА.
В този момент мозъкът вибрира с 14-28 цикъла в секунда. Това е активно състояние.

АЛФА

Когато преминем в релакс, медитираме, или мечтаем, тогава мозъкът преминава в АЛФА. Вибрира с честота 7-14 цикъла. Ако искате да експериментирате Алфа вълната, отпуснете се, затворете очи и си представете, вижте с окото на вътрешното си зрение – мозъка – че се разхождате в гората, виждате слънцето, което преминава през дърветата, усещате лекия вятър, който шумоли в листата, чуруликането на птичетата. Вие вървите и сте доволни и спокойни.Това е мостът между Вета и Тета вълната.

ТЕТА

Когато сме в много дълбок релаkc, по време на хипноза, в първия лек сън, нашият мозък излъчва тета вълна. Вибрацията се забавя от 4-7 цикъла. Тогава мозъкът е в покой, имаме контакт с подсъзнанието, тези вълни управляват онази част от ума, в която са нашите спомени и усещания. Те управляват нашите убеждения и действия. Чрез тези вълни ние можем да влезем в контакт с Енергията на Творението, Безусловната любов, Създателя.

  •  Тета е творческа вълна, тя носи вдъхновение;
  •  Премахва стреса и намалява тревожността;
  •  Чрез тази вълна се изпитва покой и яснота на ума;
  •   Тета спомага на дар словото;
  •   Откриват се творчески способности;
  •   В тета мозъкът отделя ендорфини, активира се естествена еуфория и радост.

ДЕЛТА

По време на дълбок сън вибрацията на мозъка достига от 0-4 цикъла за секунда. Можем да усетим тази вибрация, когато телефонът звъни, и ние „знаем“ кой ни търси.

ГАМА

Това е момент, в който учим или обработваме информация. Това са вълните на мисловните процеси, на висока мозъчна дейност – тази дейност се характеризира с 40-5000 цикъла за секунда. По време на тази дейност се отделят вета-ендорфини.Установено е, че по време на мигновена трансформация/изцеление и на критично състояние, мозъкът вибрира само в тета-гама. Другите вълни отсъстват.Тези вълни изчезват по време на упойка.Когато наблюдаваме един обект – цвят, форма, местоположение и движение, всяка характеристика се обработва по различен начин в зрителния център, но тази информация за характеристиките трябва да се обедини, за да възприемем обекта като цяло. Това се нaрича „проблем на свързването“. Смята се, че гама честотата представлява решението. Това е естествен процес, който ние дори не го забелязваме.